PRVA LIGA ZA SENIORKE U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: FB KLUBOVI

Seniorke Linjaka sigurnim korakom prema naslovu prvakinja

SVETA NEDJELJA – Seniorke Linjaka iz Velikog Bukovca sigurnim korakom idu prema naslovu prvakinja Hrvatske u lovu ribe udicom na plovak. Da su trenutno najbolja hrvatska ženska ekipa potvrdile su i na zadnja dva kola Prve ribolovne lige za seniorke. Poslije osvojenog prvog mjesta u četvrtom kolu na staroj Muri u Žabnik, bile su najbolje i na jezeru Juš u Rakitju, u petom i šestom kolu. Poslije šest kola članice Linjaka imaju 13 bodova, a hoće li zadržati vodeću poziciju i osvojiti naslov prvakinja države odluka će pasti u zadnja dva kola na jezeru Ontario u rujnu. Za petama su im sa osam bodova razlike ekipe Piškora iz Zagreba i Drave Donji Mihaljevec, koje imaju po 21 bod.

U pojedinačnom poretku na čelu prvenstvene tablice je Adriana Komorski, članica Linjaka Veliki Bukovec, koja je vrhunski odradila ovogodišnju sezonu u Prvoj ženskoj ribolovnoj ligi. Poslije dva treća mjesta u prva dva kola na jezeru Barutana Ivanec, osvojila je za redom četiri prva mjesta. Tako sada s 10 bodova trenutno drži prvo mjesto. Za petama joj je drugoplasirana Ivona Majsec, Piškor Zagreb, koja ima 11 bodova, dok je na trećem mjetsu Marija Remenarić, Ivanec sa 15 bodova. Na četvrtom mjestu je Sara Strbad, Drava Donji Mihaljevec sa 16 bodova, a na petom Lana Picer, Linjak Veliki Bukovec sa 17 bodova.

Nema sumnje da će posljednja dva kola, 16. i 17. rujna na jezeru Ontario u Zagrebu biti i više nego zanimljiva, a borba do zadnjeg sučevog zvižduka neizvjesna, jer će u ta dva ribolova pasti odluka o naslovu prvakinja Hrvatske i u ekipnom i u pojedinanom poretku. U međuvremenu hrvatsku žensku reprezentaciju čeka nastup na svjetskom prvenstvu, koje se 26. i 27. kolovoza održava u Srbiji, u Apatinu na kanalu DTD.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

TABLICA

  1. Linjak Veliki Bukovec 13
  2. Piškor Zagreb 21
  3. Drava Donji Mihaljevec 21
  4. Ivanec 23
  5. Koprivnica 27
  6. Diver Ljubeščica 36
  7. Štuka Poljanski Lug 36
  8. Rak Rakitje Topfishing Garbolino 39

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana