SVJETSKO KLUPSKO PRVENSTVO U LOVU RIBE UDICOM NA PLOVAK

2 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: INTERNET I MATCH FISHING ITALIA

Ekipa talijanskog Tubertinija na krovu svijeta

KLUCZBORK (22. i 23. 7.) – Prelijepo jezero, gotovo u samom centru gradića Kluczbork u poljsloj regiji Opola bilo je proteklog vikenda poprište 42. svjetslog klupskog prvenstva u lovu ribe udicom na plovak. Na prvenstvu je nastupilo 36 ekipa – klubova iz 20 europkih zemalja. Hrvatski predstavnici bili su lanjske dvije najbolje plasirane ekipe Prve hrvatske ribolovne lige, ekipe TSH Sensas Matchfishing Čakovec i ŠRK Varaždin. U iznimno jakoj konkurenciji ekipa, hrvatski klupski ribolov se je poslije dvodnevnih natecanja našao u donjem dijelu tablice. Već prvog dana nadmetanja na jezeru na kojem se je lovila krupna deverika hrvatski ribolovci se baš nisu iskazali. Ekipa TSH Sensas Matchfishing Čakovec je osvojila 25. mjesto, a u sektorskom skoru hrvatskih natjecatelja (10-13-2-18-13), samo je s drugim mjestom u svom podsektoru zasijao Mario Matić sa 10.885 grama ulova, uglavnom krupne deverike. Čakovčani su i poslije drugog dana natjecanja zadržali 25. mjesto na svijetu.

Drugi hrvatski predstavnik, ŠRK Varaždin katastrofalno loše je startao i poslije prvog dana ribolova Varaždinci su bili zadnji 36. Drugog dana uspjeli su tek malo popraviti plasman tako da su ovo svjetsko klupsko prvenstvo završili na 34. mjestu.

Pobjednik ovogodišnjeg svjetskog kupa je talijanska ekipa Lenza Emiliana Tubertini sa 31 bodom. Drugo mjesto je osvojila ekipa češke ekipe Crazy Boys Maver (44), a treće nizozemskog HSV de Karpen Voerndaal Tinca (44).

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Priliku da poprave pozicije na svjetskoj rang listi najboljih ekipa udicom na plovak najbolje dvije hrvatske ekipe imat će 2024. godine u susjednoj Sloveniji gdje je zakazano 43. svjetsko klupsko prvenstvo u lovu ribe udicom na plovak.

TABLICA

  1. Lenza Emiliana Tubertini, Italija 31
  2. Crazy Boys Maver, Češka 44
  3. HSV de Karpen V. Tinca, Nizozemska 44
  4. MSO SRZ P. Bystrica, Slovačka 48
  5. Timar Mix Team, Mađarska 48

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana