SVJETSKO JUNIORSKO PRVENSTVO U MUŠIČARSKOM RIBOLOVU

1 min read

TEKST : SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: MUŠIČAR

Amerikanci bez konkurencije

MOSTAR – Dvadeseto svjetsko prvenstvo u mušičarskom ribolovu (World Youth Cortland Fly Fishing Championship) u organizaciji svjetske mušičarske federacije (FIPS-Mouche) održano je u Bosni i Hercegovini, u Mostaru od 16. do 23. srpnja. Mladi mušičari iz jedanaest zemalja iz Amerike, Afrike i Europe, odmjerilo je snage kroz pet rundi prvenstva. Četiri su lovljene na rijeci Buni, a jedno na jezeru Mostar.

Mladi američki mušičari pokazali su da su Sjedinjene Američke Države uz spin bassa i zemlja vrhunskog fly fishinga. Amerikanci su uvjerljivo bili najbolji i u ekipnom i u pojedinačnom poretku. Naslov svjetskih prvaka osvojili su sa 77 bodova, dok su drugoplasirani Francuzi imali 105 bodova, a trećeplasirani Slovaci 141. U pojedinačnom poretku prva dva mjesta osvojili su američki mušičari, Drew Bone sa 8 i Kage Kossler sa 9 bodova. Oboje su ulovili po 98 riba. Treće mjesto osvojio je Čeh Tomas Novy sa 10 bodova. Najbolje plasirani ribolovac s ovih prostora bio je Slovenac Ticijan Poljak na devetom mjestu sa 11 bodova.

Hrvatska nije imala predstavnike na juniorskom svjetskom prvenstvu u mušičarenju.

Chris standing up holding his daughter Elva

TABLICA

  1. Sjedinjene Američke Države 77
  2. Francuska 105
  3. Slovačka 141
  4. Češka 143
  5. Poljska 153
  6. Južnoafrička Republika 159
  7. Bosna i Hercegovina 164
  8. Španjolska 168
  9. Slovenija 173
  10. Finska 188
  11. Irska 195

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana