TROUT AREA LIGA HRVATSKE

1 min read

TEKST: SINIŠA SLAVINIĆ
FOTO: AREA TROUT CROATIA

Vodi Tomislav Lončarić

ZAGREB (10. i 11. 2. 2024.) – Uspješno je startalo prvo, povijesno izdanje, „Trout Area“ lige u ribolovu pastrve umjetnim mamcem s obale na jezeru. Prva četiri kola, ove posljednjih desetak godina u svijetu iznimno popularne spineraške discipline, održana su na jezeru Granešina u Zagrebu. Odličan domaćin dvanaestorici spineraša, koliko ih se natjeće u ligi za prvenstvo Hrvatske, bila je UŠRIDRRH Zagreb.

Poslije četiri kola sa 64 boda je poveo Tomislav Lončarić, član ŠRD Som Kotoriba. Na drugoj poziciji je Martin Kuhar, ŠRD Jastrebarsko sa 62 boda, a treći je Karko Rostaš, ŠRD Piškor Zagreb sa 58 boodva koliko ima i četvrtoplasirani Tomislav Žvan (TPK Zagreb), Na petoj poziciji je Kristijan Skoko, ŠRD Slunjčica Slunj sa 55 bodova.

Vrhovni sudac natjecanja je Stjepan Pintarić.

Chris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter ElvaChris standing up holding his daughter Elva

Prvenstvo se nastavlja ove subote i nedjelje, a ponovo će se loviti na jezeru Granešina.

Osim za naslov prvog prvaka Hrvatske u „Trout Area“ ribolovu dvanaestorica spineraša bori se i za ulazak u reprezentaciju Hrvatske koja bi 15. i 16. studenog trebala nastupiti na četvrtom svjetskom prvenstvu u spin ribolovu pastrve umjetnim mamcem na jezeru u bugarskom Kapinovu.

Niti jedan dio Praktičnog ribolova i Praktičnog ribolova more ne smije se reproducirati bez pisane dozvole izdavača. Uredništvo ne odgovara za stavove i moguće krive navode u autorskim tekstovima. Copyright © 2023 Praktični Ribolov | Sva prava zadržana